Yozgat Blues'a Sofya'dan Ödül

19.03.2014 11:26

Yozgat Blues 6-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 18. Uluslararası Sofya Film Festivali’de “Balkan” yarışmasında En İyi Balkan Filmi ödülünü kazandı.

 

Uzak İhtimal’in yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun’un ikinci filmi Yozgat Blues 6-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen 18. Uluslararası Sofya Film Festivali’de “Balkan” yarışmasında En İyi Balkan Filmi ödülünü kazandı. Aynı bölümde yarışan Lusin Dink’in Saroyan Ülkesi filmi ise Bulgar Sinema Eleştirmenleri tarafından En İyi Film ödülüne layık görüldü.

 

Sofya Film Festivali’nden hemen önce 3. Los Angeles Türk Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen Yozgat Blues, festival yolculuğuna Guadalajara Film Festivali, Minneapolis St. Paul Uluslarası Film Festivali ve 13. Annual Tiburon Uluslararası Film Festivali ile devam edecek.

 

Dünya prömiyerini 61. San Sebastian Film Festivali’nde, Türkiye prömiyerini ise 32. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yapan Yozgat Blues, katıldığı ulusal ve uluslararası birçok festivalden ödüller kazandı. 4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde de yarışan film, En İyi Film ve En İyi Yönetmen başta olmak üzere festivalden toplam üç ödülle döndü. Film 6 Aralık 2013’te Başka Sinema kapsamında sinemaseverlerle buluştu.

Uzun yıllar İstanbul’da sahne alan bir şarkıcının gelen teklif üzerine birlikte çalıştığı genç solistle gittikleri Yozgat'ta yaşadıkları içsel yolculuğun ve değişikliklerin incelikli bir sinema diliyle anlatıldığı filmin başrollerinde Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak yer alıyor.