‘Uçan Süpürge’nin Tadı Başka!

13.05.2008 14:49
‘Uçan Süpürge’nin Tadı Başka!

“Bu festivalin tadı başka…”11. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali"ne konuk sanatçı, basın mensubu ya da izleyici olarak katılan herkesin ortak fikri bu. Yıllardır varlığını güçlendirerek sürdüren Uçan Süpürge’nin “kadın” temalı özel bir festival olması nedeniyle, seyircisi de en az filmleri kadar farklı ve özel oluyor.

8 Mayıs Perşembe akşamı, Devlet Opera ve Balesi salonunda yapılan açılış töreni ile iyi niyetli cadılarını, süpürgeleri ile uçurmaya başlayan festivalin ne kadar coşkulu ve keyifli geçeceği daha o geceden belliydi aslında…

Tıklım tıklım dolu olan salonda, töreni kaçırmak istemeyen bazı sinemaseverler ayakta takip ettiler geceyi. Uzun yıllar sinemaya hizmet vermiş ve birçok film festivaline çeşitli nedenlerden dolayı katılmış sanatçı konuklar için, aynı heyecanı taşıyan gerçek sinemaseverlerden oluşan bir seyirci kitlesinin önünde selam vermek, belki de nicedir tatmadıkları kadar güzel bir duyguydu.

\"\" Sinemalar.com’un basın sponsorluğunu üstlendiği 11. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin açılış töreninin sunucuları Başak Köklükaya ve Altan Gördüm’ün performansları oldukça başarılıydı. Bu başarıda, akıcı konuşma metinlerini ve sunumu renklendiren koreografileri titizlikle hazırlayan Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Selen Doğan ve festivalin Medya Koordinatörü Uğur Yüksel’in payı büyük kuşkusuz.

TRT 2’den, festivalin temasına uyum sağlaması açısından bir kadın yönetmen tarafından canlı yayınlanan törende, “Bilge Olgaç Başarı Ödülü”nü almak için sahneye davet edilen Meral Çetinkaya’nın, “barış” olgusuna dikkat çekmek amacıyla giydiği bembeyaz elbisesi ve heyecanını her hecesine yansıttığı samimi konuşması festival seyircisinin duygularını ateşledi ve tüm salon Çetinkaya’yı ayakta alkışladı. Son dönemde, “Binbir Gece” dizisindeki rolü ile gündemde olan Meral Çetinkaya, emeğinin ve başarısının karşılığını bir kez daha almış oldu böylelikle.

\"\"Meral Çetinkaya’ya ödülünü takdim etmek üzere sahnede yerini alan genç kuşağın başarılı oyuncularından Ceyda Düvenci’nin “o benim kedim” dediği Meral ablasına sarıldığı sahne, festivalin en özel anlarından biriydi.

Gecenin konuklarından, “Binbir Gece” dizisinde canlandırdığı Kerem karakteri ile gündemde olan Tardu Flordun’un, Türkiye’de düzenlenen festivallerde verilen ödüllerin objektif olduğuna inanmadığını ve gerçekten hakeden oyuncuların ödül alamadığını vurguladığı konuşması dikkat çekti. Flordun, Uçan Süpürge’ye bu konuda ne kadar çok güvendiğini dile getirdi.

Gecenin diğer yıldızı Nilüfer Aydan ise,  Uçan Süpürge Onur Ödülü’nü, gençlik yıllarında çok beğendiğini itiraf ettiği Yeşilçam’ın ünlü aktörlerinden Göksel Arsoy’un elinden aldı.

Çellissima” grubunun performansları ile renklenen tören sonrasında; “Uçan Süpürge” ekibi, festivalin özel konukları, ünlü sanatçılar ve basından arkadaşlar ile birlikte Tunalı Lokantası’nda düzenlenen yemeğe katıldık.

\"\"Başarılı geçen açılış töreninin coşkusu ve bir sonraki gün başlayacak olan festival programının heyecanı herkesi etkilemişti. İçten ve keyifli sohbetlerle süslenen bu sazlı sözlü “gece yemeği” sonrasında bir kez daha farkettik ki, “Uçan Süpürge”nin bu kadar coşkulu ve bol seyircili bir festival olmasının nedeni, festival ekibinin hem kendi içlerinde ve işleyişlerinde taşıdıkları, hem de izleyicilerine tüm yoğunluğuyla aktardıkları “samimiyet” duygusu.

Süpürgeniz hep uçsun cadılar!

Serkan Tavşanoğlu

Fotoğraflar: Ilgın Erarslan Yanmaz