9. İşçi Filmleri Festivali Başlıyor

30.04.2014 14:05

1 Mayıs’a bu yıl da alışagelmiş olarak festival coşkusu eşlik edecek. 9’uncu İşçi Filmleri Festivali İstanbul, Ankara ,İzmir ve Diyarbakır’da eş zamanlı olarak 1 – 8 Mayıs arasında düzenlenecek.

 

17 ülkeden 77 filmin gösterileceği etkinlik, tabii ki geçen senenin haziran direnişini de unutmadı. ‘Her yer festival her yer direniş’ sloganıyla gerçekleştirilecek festivalin sembolleri Hacıvat ile Şarlo, bu sene Guy Fawkes maskesi ve kırmızılı kadın gibi Gezi sembollerine selam gönderiyor.

 

2 Mayıs 20.00’de Şişli Kent Sineması’nda Şenay Gürler’in sunuculuğunu yapacağı açılış töreninde ise yine direniş müziklerini yapan Praxis yer alacak, aynı zamanda alışagelmiş olarak bir set işçisine plaket verilecek.

 

Dört şehrin ardından bir çok kenti kapsayan bir tura çıkacak festivalde gösterimler ücretsiz. Etkinliğin bu yılki bir yeniliği de internet sinema salonu. www.capul.tv. adresinden izlenebilecek projede belirlenen 20 film üç farklı kalite kategorisinde online olarak izleyicilerle buluşacak. Festivali düzenleyen kurumlar DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAĞLIK-İş, DİSK / Birleşik Metal-İş, DİSK/Genel-iş, DİSK/Basın-iş, Türk-İş / Petrol-İş , Türk-iş / TekGıda-İş, Türk-iş / Kristal-İş, KESK / SES , TTB, Halkevleri , Sendika.Org ve ÇapulTV.

Festival programında Zerre, Kelebeğin Rüyası, Ali: Düşlerinde Özgür Dünya, Mooladé gibi filmler yer alıyor. 

Ayrıntılı bilgi için:iff.org.tr