4 Mayıs Star Wars Günü

02.05.2014 15:07
4 Mayıs Star Wars Günü

Yüksek sesle “May the 4th With You” deyin ve bu kelime oyunu karşısında dünyanın her yerinden Star Wars hayranlarının toplanıp bu efsaneye olan aşklarını nasıl anlattıklarını dinleyin. Bugün hep beraber “May the 4th With You” deme ve sevgili Star Wars’un galaksimizi bir araya getirişini kutlama günü...

 

“May the 4th” deyişinin popüler kültürde bilinen en eski kaydı 1979 yılında...  Lucas Film için çekilmiş Star Wars: Bölüm V – İmparator filminin günlüğünü tutan yazar Alan Arnold şöyle anlatmış.

 

Mayıs 4, Cuma

Margaret Thatcher seçimi kazandı ve İngiltere’nin ilk kadın başbakanı oldu. Zaferlerini kutlamak için partisi London Evening News gazetesine yarım sayfalık bir ilan verdi. Zafer gününe gönderme yapan mesaj “May the Fourth Be With You, Maggie. Tebrikler.” Bu aslında Star Wars’un hepimizi ne kadar derinden etkiliyor olduğunun bir kanıtı.

 

Önce internet dünyanın dört bir yanından Star Wars hayranlarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağladı ve sonunda 4 Mayıs çevrim içi ve çevrim dışı  tüm Star Wars hayranları tarafından Star Wars Günü ilan edildi ve köklü bir gelenek haline geldi.

 

Bu arada 4 Mayıs fikri Lucas Film tarafından başlatılmadı, Star Wars hayranları filmi o kadar çok sevdi ki bu hayranlığın ruhu bu günü özel kıldı. Resmi site StarWars.com ve tabii ki Twitter’daki (@starwars #StarWarsDay) ve Facebook’taki (facebook.com/starwars) resmi  sosyal medya hesapları dünyaya bu hayran faaliyetlerini yaymada yardımcı oldu.

 

Özellikle de Mayıs ayı Star Wars hayranları için özel bir ay.... Star Wars efsanesinin altı filmi de Mayıs ayında vizyona girdi (25 Mayıs 1977 tarihinde gösterime giren ilk orijinal Star Wars filmiyle başlayarak).  Bu yıl da Star Wars: Bölüm VII’nin çekimleri Mayıs ayında başlayacak. Bu ay aynı zamanda George Lucas’ın da doğduğu ay (May 14, 1944) ve Walt Disney World Resort’ta düzenlenen geleneksel ve popüler Star Wars haftasonunun da başladığı ay. (bu yıl eğlence 16 Mayıs’ta başlıyor.).