Türkiye Sineması Venedik Film Festivali'yle İstanbul'da Buluşuyor

27.05.2014 10:20
Türkiye Sineması Venedik Film Festivali'yle İstanbul'da Buluşuyor

Dünyanın en önemli sinema etkinliklerinden biri olan Venedik Film Festivali’nin program yetkilileri, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği’nin (SE-YAP) yürüttüğü “Festivaller İstanbul’da” projesi kapsamında Haziran ayında İstanbul’a geliyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteklediği projeye başvuruda bulunan uzun metraj filmler, festival yetkilileri tarafından İstanbul’da izlenecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca filmlerini sunan yapımcılar ve yönetmenler ile sektör temsilcileri, festival yetkilileri ile bir araya gelme ve tanışma fırsatı bulacak. Proje kapsamında başvuruda bulunan filmlerden herhangi bir festival başvuru ücreti alınmayacak. Venedik Film Festivali bu yıl 27 Ağustos - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

 

Türk Sineması'nın uluslararası önemli festival ve film marketlerindeki görünürlüğünü artırmayı hedefleyen “Festivaller İstanbul'da” projesi kapsamında, Ekim ayında Berlin Film Festivali, Aralık ayında ise Cannes Film Festivali program yetkilileri aynı şekilde yapımı tamamlanan yeni filmleri izlemek üzere İstanbul'a gelecekler.

 

Bilgi için: www.se-yap.org.tr