Altın Palmiye Nuri Bilge Ceylan’a

26.05.2008 11:02
Altın Palmiye Nuri Bilge Ceylan’a

Usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan, 61. Uluslararası Cannes Film Festivali’nde, son filmi “Üç Maymun”  ile ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü aldı. Ceylan, üçüncü kez Cannes’da ödül alarak bir rekora da imza atmış oldu.

Dünyanın en önemli  film festivallerinden biri olan, sinema sektörünün kalbinin attığı Cannes’da; ‘En İyi Yönetmen’ dalında Altın Palmiye kazanan Nuri Bilge Ceylan ödülünü Faye Dunaway’in elinden aldı.

‘Üç Maymun’ 14-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen 61. Uluslararası Cannes Film Festivali’nde dünya sinemasının iddialı filmleriyle yarışarak beğeni toplamıştı. Festival süresince yayınlanan Screen dergisi de ‘Üç Maymun’u 4 üzerinden verdiği 2.8’lik yıldızla Altın Palmiye’ye en yakın film olarak göstermişti.

‘Üç Maymun’, Sean Penn’in başkanlığını yaptığı ve Sergio Castellitto, Natalie Portman, Alfonso Cuaron, Apichatpong Weerasethakul, Alexandra Maria Lara, Marjane Satrapi ve Rachid Bouchareb’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Ceylan’ın rakipleri arasında “Changeling” filmi ile Clint Eastwood, “The Palermo Shooting” ile Wim Wenders, “Adoration” ile Atom Egoyan ve “Che” ile Steven Soderbergh gibi güçlü isimler vardı.