Dumbledore Boş Koltuk'ta

10.06.2014 14:24
Dumbledore Boş Koltuk'ta

J.K. Rowling'in “Boş Koltuk” romanının BBC uyarlamasında “Harry Potter” serisindeki Profesör Dumbledore rolüyle tanınan Michael Gambon oynayacak

 

J.K. Rowling’in 2012 yılında yazdığı romandan uyarlanacak üç bölümlük mini dizide, İrlandalı ünlü oyuncu, şarküteri sahibi ve mahalle heyetinin başkanı Howard Mollison’ı canlandıracak. Dizinin çekimleri Temmuz ayında başlayacak.

 

İlk iki “Harry Potter” filminde oynayan Richard Harris’in ölümünden sonra Albus Dumbledore rolünü devralan Gambon'ın filmografisinde “Zoraki Kral”dan “Suda Yaşam”a kadar birçok ünlü yapım bulunuyor. Oyuncuya “Boş Koltuk”ta, Mollison’ın karısı rolünde Julia McKenzie, oğlu rolünde ise Rufus Jones eşlik edecek. Ölümüyle olayları harekete geçiren Barry Fairbrother’ı ise son dönemlerde oynadığı James Bond filmleriyle bilinen Rory Kinear canlandıracak.

 

Rowling’in “Harry Potter” serisinden sonra yazdığı ilk roman olan “Boş Koltuk”, hayali Pagford kasabasındaki belediye seçimlerini anlatıyor. Seçime katılan adaylar, en karanlık sırlarının mahalle heyetinin internet forumunda açık edilmesine tanık oluyor ve bu durum çeşitli anlaşmazlıklara yol açıyor. Rowling’in yetişkin okuyucular için yazdığı ilk roman, eleştirmenlerden karışık tepkiler aldı fakat bu durum kitabın anında çok satanlar listesine girmesine ve altı milyondan fazla satış yapmasına engel olmadı.