8. Uluslararası Tarkovskiy Film Festivali Başladı!

11.06.2014 10:31

Bu yıl 8’incisi düzenlenen Uluslararası Andrey Tarkovskiy Film Festivali ‘Ayna’, Rusya’da kapılarını açtı. Festivalin uluslararası yarışma bölümünde, Can Kılcıoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Karnaval’ filmi de yer alıyor.

2007 yılından beri, Rus ve dünya sinemasının kült yönetmeni Andrey Tarkovskiy’in doğum yeri olan İvanovskaya Bölgesi’nde düzenlenen Uluslararası Andrey Tarkovskiy Film Festivali ‘Ayna’, bu yıl ‘Sinemada Kadın’ temasıyla gerçekleşiyor.

KARNAVAL, ULUSLARARASI YARIŞMA BÖLÜMÜ’NDE

Yaklaşık 150 filmin gösterileceği festivalin Uluslararası Yarışma Bölümü’nde ise 10 film bulunuyor. Can Kılcıoğlu’nun yazıp yönettiği ‘Karnaval’ filminin de yer aldığı Uluslararası Yarışma Bölümü’ndeki filmlerin tam listesi şöyle:

Bratya Ç’ (Mihail Ugarov/Rusya), ‘Geri Dönmeyeceğim’ (Ilmar Raag/Estonya), ‘Kabile’ (Miroslav Slaboshpitsky/Ukrayna), ‘Defter’ (János Szász/Macaristan), ‘Karnaval’ (Can Kılcıoğlu/Türkiye), ‘Adam Öldürme’ (Alejandro Fernández Almendras/Şili), ‘Beyaz Gölge’ (Noaz Deshe/Almanya), ‘Eylül’ (Penny Panayotopoulou/Yunanistan), ‘Kör Kalbim’ (Peter Brunner/Avusturya), ‘Viktorya’ (Maya Vitkova/Bulgaristan).

Bu yıl, ‘Sinemada Kadın’ temasıyla gerçekleşen festivalin Belgesel Bölümü’nde yer alan filmlerin tümü ise kadın yönetmenlere ait.

Rus sinema yönetmeni Pavel Lungin’in başkanlığında gerçekleşen festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra sinemaya ilişkin çok sayıda seminer ve panel de düzenleniyor.

TANRI OLMAK ZOR İŞ’, İSTANBUL FİLM FESTİVALİ’NİN ARDINDAN, ‘AYNA’DA

Festivalde yapılacak özel gösterimler arasında, Rus sinemasının diğer bir kült yönetmeni Aleksey German’ın son filmi ‘Tanrı Olmak Zor İş’ de bulunuyor.

33’üncü İstanbul Film Festivali’nde, Aleksey German filmlerinden oluşan “Savaş ve Hatıralar” retrospektifinde de gösterilen ‘Tanrı Olmak Zor İş’in İvanovskaya’daki gösterimine, filmin yardımcı senaristi, German’ın eşi Svetlana Karmalita’nın da katılması bekleniyor.

Hafta boyunca devam edecek film festivalinin kapanış töreni 15 Haziran’da İvanovskaya Müzik Tiyatrosu’nda yapılacak.