Cannes'in Tartıştığı Film Ankara'da

14.06.2014 15:08
Cannes'in Tartıştığı Film Ankara'da

Halkbank’ın ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, seyircilerine bir sürpriz yaparak, gösterimlerine “özel” bir film ekledi. Dünyaca ünlü yönetmen Abel Ferrara’nın tartışmalı son filmi “Welcome to New York” festivalin son iki gününde izleyici karşısına çıkacak.

Hollywood’un en kışkırtıcı yönetmenlerinden Ferrara tüm dünyada tartışma yaratan bu son filminde, 2011 yılında Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) başkanı ve Fransa'nın gelecekteki cumhurbaşkanı olarak gösterilen Dominique Strauss- Kahn’ın yaşadığı skandal olayın hikayesini anlatıyor. New York JFK Havalimanı'ndaki otelde kat görevlisinde cinsel saldırıdan tutuklanan ve yargılanan, ardından da meslek yaşamı ve kariyeri sona eren Kahn’ın hikayesi bu yılki Cannes Film Festivali’nde büyük tartışma yaratmış, film festivale seçilmemişti. Filmin yapımcıları bunun üzerine Cannes’da bir sinema kiralayıp alternatif bir gösteri düzenlemişlerdi. Eski IMF başkanı, kendisini Gerard Depardieu’nun canlandırdığı filme karşı dava açmıştı.

Abel Ferrara’nın bu sert, çarpıcı ve tartışmalı filmi Ankara Uluslararası Film Festivali çerçevesinde Cumartesi ve Pazar günleri Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösterilecek.

TÜRK SİNEMASI’NIN YILDIZLARI ANKARA SOKAKLARINDA

Halkbank’ın ana sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali, Türk Sineması’nın 100. Yılı nedeniyle Türk sinemasının yıldızlarının görsellerini başkent sokaklarında sergiledi.

Türk sinemasının unutulmaz yıldızları Türkan Şoray, Kartal Tibet, Cüneyt Arkın, Ahmet Mekin gibi büyük ustaların maketleri, başkent sokaklarında vatandaşların büyük ilgisine neden oldu. Yaşlısından gencine birçok Ankaralı sinemanın bu önemli isimlerinin görselleriyle fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

Türk sinemasının yıldızlarının görselleri başkent sokaklarının ardından Kızılay Büyülü Fener Sineması fuayesinde de görülebilecek.