‘Mistik Olay’ Çok Konuşulacak!

02.06.2008 12:23
‘Mistik Olay’ Çok Konuşulacak!

Altıncı His” ve “Signs” filmlerinin yönetmeni M. Night Shyamalan yavaş yavaş yaklaşan, kalp atışlarınızı hızlandıracak bir gerilim ile geri dönüyor.

Yönetmenin son filmi “Mistik Olay”da (The Happening), açıklanamayan ve yalnızca insan ırkını tehdit eden bir olaydan kaçan bir ailenin hayatta kalma savaşını nefes nefese izleyeceksiniz.

Sinema tarihinin en çok seyredilen filmleri arasına girmeyi başaran “Altıncı His”in başarılı yönetmeni Shyamalan, “Mistik Olay” adlı yeni filminin çıkış hikayesini şöyle anlatıyor: “NewYork’a gidiyordum. Çok güzel bir gündü ve yolun iki yanında ağaçlar vardı. Birden kendi kendime düşündüm. ‘Eğer bir gün doğa bize karşı olursa başımıza neler gelir?’ İşte o an karakterleri ve hikayesi ile The Happening beynimde canlandı. Bu muhteşem bir duyguydu çünkü bir filmin fikrini ortaya çıkarmak,  filmin yapısını oturtmak çok zor olduğu için oldukça zorlayıcı ve zaman alıcı bir iştir.”

13 Haziran’da gösterime girecek filmin konusu ise şöyle:  Herhangi bir uyarı olmadan, ansızın Amerika’nın birçok şehrinde sebebi açıklanamayan garip ölümler meydana gelmeye başlar. İnsan davranışlarındaki bu garip değişikliğe neyin sebep olduğu bilinmemektedir. Yeni bir terrorist saldırı mı?  Yapılan yüksek teknolojik deneylerde ters giden bir şeyler mi oldu? Bir tür şeytani toksik silah mı? Yoksa kontrolden çıkan bir virüs mü? Havayolu ile mi yoksa suyla mı bulaşıyor? … Ve nasıl?