Karlovy Vary Ödülleri Sahiplerini Buldu

15.07.2014 10:06

Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Karlovy Vary Film Festivali sona erdi. Bu sene 49. kez düzenlenen festivalin büyük ödülü Kristal Küre, ‘Corn Island’ filmi ile Gürcü yönetmen George Ovashvili’ye takdim edildi.

 

Abhazya – Gürcistan sınırında bulunan nehrin kenarında yaşananları anlatan ‘Corn Island’, etkileyici bir psikolojik drama olarak karşımıza çıkıyor.

 

Yönetmen George Ovashvili çekim sürecini anlattı: “Çekimlerimizi 70 günde iki farklı mevsimde tamamladık ve bu epey zorlu bir süreçti. Teknik olarak filmde kullanılan adayı kendimiz kurup sonrasında yıktığımız için zorlandığımızı itiraf etmeliyim.’‘

 

En İyi Yönetmen dalında ise Kristal Küre’nin sahibi Gyorgy Palfi oldu. Macar yönetmen yarışmaya ‘Free Fall’ isimli filmiyle katılmıştı.

 

Bir apartmanda yaşamakta olan komşuların özel hayatlarını anlatan yönetmene aynı film için Jüri özel ödülü de takdim edildi.

 

Genç Rus yönetmen Ivan I. Tverdovsky ise Karlovy Vary Festivali’nin Doğu ve Batı’yı sanat yoluyla tanımlayan birleştiren ismi oldu. ‘Corrections Class’ isimli ilk filmiyle Ivan engelli gençlerin hayatına dokunuyor.

 

En İyi Belgesel dalında ise Kristal Küre ödülü Belçika yapımı ‘Waiting For August’ isimli filme verildi. Teodora Ana Mihai yapımda kamerasını Romanya varoşlarının etrafında döndürüyor.

 

Filmde Romanya’daki yetim kardeşler annelerinin İtalya’ya çalışmaya gitmesiyle kendilerini yapayalnız buluyorlar.