Elle Fanning, Haifaa al-Mansour'un Filminde Mary Shelley’yi Canlandıracak

07.08.2014 09:59
Elle Fanning, Haifaa al-Mansour'un Filminde Mary Shelley’yi Canlandıracak

Guardian’ın haberine göre Elle Fanning, “Vecide”nin yönetmeni Haifaa al-Mansour'un yeni filminde “Frankenstein”ın yazarı Mary Shelley’yi canlandıracak

“Vecide” ile tanınan Suudi Arabistanlı yönetmen Haifaa al-Mansour’un yeni filminde en son “Malefiz”de rol alan genç oyuncu Elle Fanning, Mary Shelley’yi canlandıracak. Film “Frankenstein”ın yazarı Mary Shelley’nin, İngiliz romantik şair Percy Shelley ile yaşadığı aşk hikayesine odaklanacak. Suudi Arabistan’ın ilk kadın yönetmeni olan Haifaa al-Mansour’un eleştirmenler tarafından oldukça beğenilen “Vecide”den sonra ikinci uzun metrajı olacak filmin adı “A Storm in the Stars” olarak belirlendi.

 

Filmin Hollywood Reporter’a konuşan yapımcısı Amy Baer, 16 yaşındaki başarılı oyuncu Elle Fanning’le ilgili “Elle inanılmaz zeki ve yetenekli, ayrıca genç bir kadın olarak Mary’yi anlayabilecek durumda. Bu rolde sıradışı bir iş çıkaracak ve zorlu genç yetişkinden çetin başrol kadın oyunculuğuna geçiş yapacak” yorumunu yaptı. Mary Shelley gotik ve romantik öğeleri harmanlayan ve ilk bilimkurgu romanlardan biri kabul edilen “Frankenstein”ı yazdığında henüz 19 yaşındaydı.

 

Al-Mansour, Avustralyalı yazar Emma Jensen’ın senaryolaştıracağı “A Storm in The Stars”ın çekimlerini 2015 yılında gerçekleştirmeyi umuyor. Film için henüz finansman sağlanmadı ama “Malefiz”in yardımcı oyuncusu, neslinin parlayan yıldızı Elle Fanning kadroda olduğu sürece bu konuda sıkıntı yaşanmayacağı düşünülüyor.