Türk Filmi 'Quantum'da Al Pacino!

18.06.2008 10:42
Türk Filmi 'Quantum'da Al Pacino!

1997 yılından beri yönetmenlik mesleğini sürdüren ve en son yapacağı “Quantum” adlı sinema filminde Al Pacino’yu oynatmak için görüşmeler yapmaya başlayan genç yönetmen Hakan Şahin, Oscar’a aday olacak proje çalışmalarına başladığını söyledi.

Sinema ve dizi yönetmeni Hakan Şahin eski yönetmenlerin genç yönetmenlere de imkân tanımaları gerektiğini belirterek şunları ekledi; “En son TRT de yayınlanan Dur Yolcu’da yönetmenlik yaptım. Öncesinde de birçok diziye, TV programına yönetmenlik yaptım. Şimdiki hedefim uzun metrajlı bir film. Benim gibi yönetmenliğe gönül vermiş kişilere yönetmenlikten emekli olması gereken kişiler artık müsaade etmeli.

Şu ana kadar birçok film yapıldı fakat neden bir Oscar alamıyoruz. Bu benim hedefim ve Oscar’ı alacak ilk Türk yönetmeni olacağım. Türkiye’de bugün neredeyse 150’ye yakın dizi film çekiliyor ve bu da 150 tane yönetmen demektir. Ama ciddi anlamda bakarsak, yaptıkları iş değerlendirilince bence o kadar yönetmen yok bu ülkede. Maalesef ülkemizde yönetmen olarak görev yapan birçok meslektaşım, yönetmenliğin bir sahnenin genel plânlarını ve yakın plânlarını çekmek olduğunu zannediyor. Oysaki bu işin pratik ve teorik yanları var.

“Genç Yönetmenlere İmkan Verilmeli”

Türkiye’de genç yönetmen olmanın avantajından çok dezavantajı olduğuna da değinen yönetmen Şahin, “Bizden önce yönetmenliğe başlayan üstadlarımız bizim gibi genç yönetmenleri potansiyel bir tehlike olarak görüyorlar. Ve bu nedenle genç yönetmenlere fazla imkân verilmiyor. Bu işi yapanlar gençlere şans vermezse herhalde son filmlerini sedyede çekecekler. Ve Oscar’ın gelmesi de hayal olarak kalacak. Yurt dışında birçok yönetmen ilk filmlerini 13-14 yaşında çekmiştir. Spilberg gibi” şeklinde konuştu.

“Quantum”da  Al Pacino

Çekimlerine önümüzdeki yıl başlanacak olan “Quantum” filminin çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini de belirten yönetmen Hakan Şahin, “Çekeceğim filmin adı ‘Quantum’. Hayattan ne istersen hayat sana onu verir teorisi. Çekim yasasını konu alan bir film. Ayrıca projenin içinde aksiyon, gerilim, dram, aşk ve astroloji var. Karakterler konusunda da mütevazi değil, iddalıyım. Senaryomuzda Gahl isimli bir astrolog karakterimiz var. Bu karakteri Quantum’un da savunucusu olan, dünyaca ünlü kabala uzmanı Gahl Sasson’u oynatacağız. Şu an onunla görüşmelere başladık, çok sıcak bakıyor projemize. Ayrıca Latif isimli Türkiye’nin en büyük mafyası rolünde de Al Pacino’yu oynatmak istiyoruz. Al Pacino’nun menajerleri ve kendisi ile yurt dışında çalışmalar yapan ekibimiz görüşmelere başladı."