Ankara Engelsiz Filmler Festivali Sona Yaklaşıyor

28.05.2016 15:21
Ankara Engelsiz Filmler Festivali Sona Yaklaşıyor

24 Mayıs Salı günü başlayan, engeli olan, olmayan tüm sinemaseverlerin bir arada takip edebildiği Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde Engelsiz Yarışma ödülleri 29 Mayıs Pazar günü sahiplerini buluyor. 

Engelsiz Yarışma'da Türkiye sinemasının son dönemdeki en iyi beş filmi Seyirci Özel Ödülü, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri için yarışıyor.

Gösterimleri halen Goethe-Institut Ankara ve Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nda devam eden Engelsiz Yarışma'nın ödülleri 29 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek Ödül Töreni ile sahiplerine dağıtılacak. Ankaralı tüm sinemaseverlerin davetli olduğu tören saat 20:00'de Opera Sahnesi'nde başlayacak.

2015 yılının en çok ses getiren yerli yapımlarından oluşan Engelsiz Yarışma programında bu sene Emin Alper'in Abluka, Faruk Hacıhafızoğlu'nun Kar Korsanları, Deniz Gamze Ergüven'in Mustang, Emine Emel Balcı'nın Nefesim Kesilene Kadar ve Tolga Karaçelik'in Sarmaşık filmleri yer aldı. Festivalde tüm filmler gibi yarışma filmleri de göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile gösterilidi.

Festival boyunca Kar Korsanları filminin yönetmeni Faruk Hacıhafızoğlu, ve Mustang’in yapımcısı Mine Vargı seyircilerle buluşarak filmleriyle ilgili merak edilenler üzerine konuştular.

Oyuncu Tansu Biçer, sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan ve yazar, psikolog Gündüz Vassaf'tan oluşan Engelsiz Yarışma jürisi; En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerinin sahiplerini belirleyecek. Festival seyircileri ise yarışmada yer alan filmleri Braille alfabesi ile de basılacak pusulalar ile oylayarak Seyirci Özel Ödülü'nü belirleyecekler.