Anton Yelchin Geçirdiği Kazada Hayatını Kaybetti

20.06.2016 09:39

2000'li yılların başında oynadığı gençlik filmleriyle, sonrasında ise Star Trek serisi gibi önemli filmlerle adından çok söz ettiren Anton Yelchin, geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu 27 yaşında hayatını kaybetti.

Yelchin'in 19 Haziran pazar sabahı arkadaşlarıyla provaya gelmesi gerektiği halde gelmediği, durumunu merak eden arkadaşlarının sanatçıyı arabasıyla Los Angeles'taki evinin kapısında sıkışmış şekilde buldukları aktarıldı. İlk incelemelerde Yelchin'in evinden ayrılırken bir an için arabasını terkettiği, ancak boş viteste bulunan arabanın yokuş yukarı yolda geri kaçarak oyuncuyu çıkıştaki duvara sıkıştırdığı şeklinde bir sonuca varıldı.

Sinema dünyasından birçok isim, genç oyuncunun ölümünden duydukları üzüntüyü sosyal medya aracılığıyla aktardılar. Star Trek serisinin yapımcısı JJ Abrams: "Anton, sen harika bir insandın. Naziktin, çok eğlenceli ve yetenekli biriydin. Ve çok erken aramızdan ayrıldın. Seni özleyeceğiz." yazan bir notu paylaştı. Aktris Olivia Wilde ise "Anton Yelchin müthiş bir yetenek ve gerçekten harika bir insandı. Ondan çok hoşlanmıştım ve gülümsemesini hiç unutmayacağım." dedi.

1989'da Sovyetler Birliği'nin Leningrad şehrinde doğan Yelchin, henüz 1 yaşına gelmeden ailesiyle birlikte ABD'ye göç etti ve California'da büyüdü. Anne ve babası uluslararası üne sahip artistik buz patencileri olsa da Anton Yelchin oyunculuğa yöneldi ve küçük yaşlardan itibaren filmlerde oynamaya başladı. İlk önemli rolü, 2001 yapımı Heart of Atlantis filmindeki Bobby rolüydü. Sonrasında Alpha Dog, Charlie Bartlett gibi filmlerde oynadı. Yelchin, Terminator Kurtuluş'ta Kyle Reese, Star Trek serisinde Chekov rolleriyle ve Şirinler serisinde Sakar Şirin seslendirmesiyle dünya çapında gişede iddialı olmuş filmlerin kadrosunda yer almıştı.

Oynadığı son filmlerden bir tanesi olan Star Trek Sonsuzluk, Ağustos'ta Türkiye'de gösterime girecek.