‘Altın Portakal’ Yaklaşıyor!

15.07.2008 16:47
‘Altın Portakal’ Yaklaşıyor!

Türk Sineması’nın her yıl kalbinin attığı ve bu yıl 10-19 Ekim 2008 tarihlerinde geleneksel festival heyecanını “yarışmalarıyla” 45. kez yaşatacak olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj, Belgesel ve Kısa Film dallarında yarışmaya katılacak filmleri izleyecek “Ön Jürileri” belirlendi.

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV)’nın işbirliği ile bu yıl 10–19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışacak olan filmleri belirlemek için bir araya gelecek olan Yarışmaların Ön Jürileri’nde; (alfabetik sıralama ile)

ULUSAL YARIŞMA için; Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi Kurucusu Mithat Alam, Oyuncu Serap Aksoy, Yönetmen Tevfik Başer, Radikal Gazetesi Kültür Sanat Editörü-Sinema Yazarı Erkan Aktuğ, Hayatım Sinema Program Sunucusu ve Editörü Muammer Brav, Sinema Yazarı Atilla Dorsay, Yönetmen Ziya Öztan, Yapımcı Necip Sarıcı, Yönetmen Fehmi Yaşar ve Oyuncu Serra Yılmaz görev üstlenirken; 

ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI Ön Jürisi’nde Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Alper Maral ve Hürriyet Gazetesi Kültür Sanat Editörü İhsan Yılmaz yer alıyor.

ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI Ön Jürisi’nde ise Sinema Yazarı Tunca Arslan, Belgesel Yönetmeni Ertuğrul Karslıoğlu ve Yönetmen Ömer Tuncer görev üstlendiler.