Kuzuların Sessizliği'ndeki Buffalo Bill'in Ünlü Evi Satıldı!

13.07.2016 15:42

Tüm zamanların en iyileri arasında gösterilen Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) filminde önemli bir yer tutan Buffalo Bill'in yaşadığı ve cinayetlerini işlediği müstakil ev, 195 bin $ karşılığında satıldı.

Pittsburgh şehrinin yaklaşık yarım saat uzağında bulunan 100 yıldan uzun süre önce yapılmış olan 4 odalı ve bahçeli evde, ajan Clarice Starling'in seri katil Jamie Gumb, yani Buffalo Bill'i ziyaret ettiği sahne gibi unutulmaz sahneler çekilmişti. Çekimlerde evin dış cephesi, mutfağı ve salonu kullanılmış, ancak bodrum kat çekimleri stüdyoda yapılmıştı.

1991'de filmin çekildiği zaman da dahil olmak üzere evin uzun yıllardır sahibi olan Scott ve Barbara Lloyd adlı emekli çift, geçen yıl Ağustos ayında evlerini satılığa çıkardığında ilk başta 300 bin $ talep etmişler, sonra da 249 bin $'a düşmüşlerdi. Evi alan kişinin adı açıklanmadı. Ancak emlakçı Dianne Wilk, evin yeni sahibinin, Kuzuların Sessizliği'nde yer aldığı için evi bu kadar istediğini doğruladı.

Başrollerinde Anthony Hopkins ve Jodie Foster'ın adeta devleştiği film, En İyi Film başta olmak üzere 5 Oscar ödülünün sahibi olmuştu.