Kara Şövalye Özel Röportajı

23.07.2008 11:07
Kara Şövalye Özel Röportajı

“Batman Begins / Batman Başlıyor” filminin devamı olan “The Dark Knight / Kara Şövalye”, 25 Temmuz Cuma günü gösterime giriyor.

Amerika’da vizyona girdiği hafta yakaladığı hasılat rekoru ile dikkatleri üzerine çeken  filmde, Christian Bale, Michael Cane, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckart, Maggie Gyllenhaal ve Morgan Freeman gibi dev oyuncular başrolleri paylaşıyor.

Merakla beklenen ‘Kara Şövalye’ hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için filmin yönetmeni Christopher Nolan ile gerçekleştirilen görüntülü röportajı yayınlıyoruz. Bu özel röportajın metnini, aşağıda bulabilirsiniz.

Bu arada, filmin özel hediyelerini kazanmak isterseniz, 23 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz Kara Şövalye yarışmasına katılın. ‘Kara Şövalye’nin anahtarlık, tişört, matara ve defterleri sizi bekliyor. Yarışmaya katılmak için tıklayın!

 



Christopher Nolan ile Röportaj

 

- Filmin vizyonunu belirlerken Frank Miller’dan ya da çizgi romandan etkilendiğiniz oldu mu?

Christopher Nolan: David Goyer ve Jonah ile birlikte senaryoyu oluştururken, Batman’i tüm geçmişi ile değerlendirdik. Batman’in tarihinde o kadar çok önemli detay ve ilham veren parçalar var ki…Böyle bir malzeme üzerinde çalışmak büyük bir keyif. Sanırım filmin merkezinde yer alan, Gordon, Harvey Dent ve  Batman arasındaki üçlü ilişkinin üzerinde “The Long Halloween”in büyük etkisi olduğunu söyleyebilirim. Ama bunun ötesinde, kendi bakış açımız ve karakterlere dair hislerimize dayanan, tamamen bize özgü bir hikaye oluşturmak konusunda da oldukça serbest davrandık.

- ‘Kara Şövalye’nin, önceki Batman filmlerinden farklı olması sizin için önemli miydi?

C.N.: Elbette ki, ‘Kara Şövalye’nin, daha önce yapılan Batman filmlerinden farklı bir tona sahip olması önemliydi. Geçmişteki Batman filmlerinde bulunmayan bir yaklaşımı var bu filmin; daha tanınabilir, daha sıradan bir dünyayı resmediyor ve bu dünyada Batman sıradışı bir figür olarak çıkıyor karşınıza.  

- Heath Ledger’ın diğer Joker’lerden farklı olarak, Joker karakterine ne gibi özellikler getirmesini istediniz?

C.N.: Heath’in canlandırdığı Joker’in kesinlikle çok daha farklı, diğerlerine göre daha tehditkar ve anarşist, yani komedi unsurlarından yoksun bir portre çizmesini istedik.

- Gotham filmde çok gerçek görünüyor. Bu hissi yaratmayı nasıl başardınız?

C.N.: Filmin büyük çoğunluğunu Chicago’da çektik. Sahneleri mümkün oldukça gerçek mekanlarda çekmeye özen gösterdik. Sadece dış alanda, sokaklarda değil; iç mekan çekimlerini de gündelik hayatta kullandığımız ofis ve konferans salonu gibi gerçek alanlarda yaparak daha gerçekçi bir his oluşturmaya çalıştık.

- Chicago’da film çekmek zor bir deneyim miydi?

C.N.: Çekimler için şehrin büyük kısmını kullandık diyebilirim. Chicago yönetiminden ve halkından sonsuz destek aldık. Tahmin etmediğim kadar misafirperver davrandılar, yardımcı oldular. Hep birlikte ortaya inanılmaz işler çıkarmamızı sağladılar.