Akademi Başkanı: Gerekli Tedbirler Alınacak

03.03.2017 14:56
Akademi Başkanı: Gerekli Tedbirler Alınacak

Oscar ödüllerinin organizatörü Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin başkanı Cheryl Boone Isaacs, pazar günkü törende yaşananlarla ilgili resmi açıklamada bulundu.

Pazar günü dağıtılan 89. Oscar ödüllerinin En İyi Film anonsu sırasında yaşanan karışıklık tüm dünyanın gündemine oturmuş ve sosyal medyada günlerce tartışılmıştı. Akademi başkanı Isaacs, yaptığı açıklamada sorumluluğun tamamen sahne arkasını organize eden PricewaterhouseCoopers şirketine ait olduğunu, ancak bir daha benzer bir olayın yaşanmaması için gerekli tüm değişikliklerin yapılacağını duyurdu. Isaacs ayrıca törenin sunucusu Jimmy Kimmel'a, törende ödül veren veya törene katılan herkese, özellikle Moonlight ve La La Land filminin sahneye çıkan kadrolarına, Faye Dunaway ve Warren Beatty'e de teşekkür etti.

Törende yaşanan skandalın sorumluluğunun, PricewaterhouseCoopers şirketinin görevlisi olarak zarfların verilmesinden sorumlu Brian Cullinan ve Martha Ruiz'e ait olduğu açıklanmış, bu iki ismin bir daha törende yer almayacağı duyurulmuştu. Cullinan'ın yanlış zarfı vermeden hemen önce Twitter'da bir paylaşım yaptığı da ortaya çıkmıştı.