Daniel Day-Lewis Oyunculuğu Bırakıyor!

23.06.2017 13:57

Sinema tarihinin en başarılı oyuncuları arasında gösterilen 3 Oscar ödüllü İngiliz aktör Daniel Day-Lewis, profesyonel oyunculuğu bırakma kararı aldığını açıkladı.

Ünlü oyuncunun basın sözcüsü, aktörün oyunculuğu bırakma kararının tamamen kişisel sebeplerle alındığını, bu konuyla ilgili ne sanatçının, ne de sözcülerinin bir daha bu konuyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayacağını açıklarken, kariyeri boyunca Day-Lewis'le birlikte çalışan herkese ve tüm izleyicilere minnettar olduğunu belirtti.

İngiltere tiyatro sahnesinde başlayan yükselişini sinemada 1985 yapımı Benim Güzel Çamaşırhanem filmiyle taçlandıran Day-Lewis, 1988'de Milos Forman'ın Milan Kundera'nın romanından uyarladığı Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği'nde Tomas, Christy Brown romanından uyarlanan Sol Ayağım'da Christy'i canlandırdı. Serebral palsi hastası Christy rolündeki müthiş performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında ilk Oscar ödülünü aldı. Son Mohikan, Masumiyet Çağı, New York Çeteleri gibi filmlerin ardından 2007 yapımı Kan Dökülecek filmiyle 2. kez Oscar aldı.

60 yaşındaki Day-Lewis, film seçiciliğiyle tanınan bir isim olarak özellikle 1990'ların ortalarından itibaren son derece az sayıda filmle ve arada birkaç yıllık boşluklar bırakarak sinemada yer alıyordu. En son 2012'de Lincoln filminde oynayan ve 3. Oscar ödülünü kazanan Day-Lewis, son olarak 2017'nin sonlarında gösterime girmesi beklenen Paul Thomas Anderson filmi Phantom Thread'de rol aldı.

Daniel Day-Lewis, 1989 yılında da bir oyunun ortasında sahneyi terketmiş ve yeniden sahneye adım atmamıştı.