24. Adana Film Festivali Yaklaşıyor!

13.09.2017 14:17
24. Adana Film Festivali Yaklaşıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 24. Uluslararası Adana Film Festivali, 25 Eylül - 1 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. Festivalle ilgili kamuoyunu bilgilendirmek üzere dün kentte bir otelde basın toplantısı yapıldı.

Festival kapsamında 5 ana kategoride Altın Koza Ödülleri dağıtılacak. Yeni yarışma kategorileri yer alacak, var olanların kapsamları genişletilecek. Festival boyunca 4 sinemaya ait 9 salonda film gösterimleri gerçekleştirilecek. Adanalılar bu filmleri ücretsiz izleyebilecek.

Vizyon Sahibi Yönetmen Ödülü, Nijerya asıllı Amerikalı yönetmen Andrew Dosunmu'ya verilecek. Ünlü edebiyatçı Yaşar Kemal'in hayatını konu alan ‘Yaşar Kemal Efsanesi’ isimli belgesel film de ilk kez seyirciyle buluşacak.

Adana Film Festivali'nde Fatih Akın'ın ‘In The Fade’ (Solgun), Lucrecia Martel'in ‘Zama’, F.J. Ossang'ın ‘9 Doigts / 9 Parmak’, Oscarlı Sofia Coppola'ya Cannes 2017'de En İyi Yönetmen Ödülü kazandıran ‘The Beguiled’, Lynne Ramsay'in ‘You Were Never Really Here’ ve Stephan Frears'ın ‘Victoria ve Abdül’ filmlerinin Türkiye prömiyerleri yapılacak. Festivalde her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 30 dalda Altın Koza Ödülü'nü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak.

Festival kapsamında Adana'da bir de Sinema ve Kültür Sanat Kasabası'nın açılışı yapılacak. Burada çeşitli sokak gösterileri, film müziği dinletileri, dans ve canlı heykel gösterileri, paneller, söyleşiler, konserler, Uluslararası Sinema Karikatürleri Sergisi, sanatın çeşitli dallarıyla ilgili sergiler düzenlenecek.