Robert De Niro, kasırganın vurduğu bir adayı yeniden inşa edecek

15.09.2017 19:03
Robert De Niro, kasırganın vurduğu bir adayı yeniden inşa edecek

Amerikalı ünlü aktör Robert De Niro, geçtiğimiz hafta Irma kasırgasının yerle bir ettiği Barbuda Adası’nın yeniden inşa edilmesi çalışmalarına yardım etmek istediğini söyledi. 

CNN International’ın haberine göre, Atlas Okyanusu ve Karayiplerin birleştiği noktada bulunan Antigua ve Barbuda’daki Barbuda Adası’nda oluşan büyük yıkıma çok üzüldüğünü belirten De Niro, yüzde 95’i hasar alan binaların yeniden inşasına yardım etme sözü verdi.

Kasırga sebebiyle adadaki su, elektrik ve telefon hatları tamamiyle zarar görmüş, yaklaşık 2 bin kişi Barbuda’yı terk etmek zorunda kalmıştı. 74 yaşındaki aktör, sakin bölgenin “el değmemiş bir güzelliğe” ve iyi insanlara sahip olduğunu vurguladı. 

Robert De Niro, adaya daha önce finansal olarak da ilgi göstermiş, 200 milyon dolarlık turizm merkezi yatırımı yapmayı planlamıştı. Ancak Irma kasırgası Barbuda’da en az 100 milyon dolarlık hasara yol açtı. Planlarından vazgeçmeyen ünlü aktör, kuracağı tesise Paradise Found adını vermeyi düşünüyor.

Tarihin kayda geçen en büyük Atlas Okyanusu fırtınası Irma, çoğunluğu ABD’de olmak üzere 42 kişinin hayatını kaybetmesine yol açtı.