Hollywood’un Kült Aktörü Harry Dean Stanton Vefat Etti

17.09.2017 10:38

60 yıllık kariyeri boyunca 200’ü aşkın film ve televizyon şovunda boy gösteren Amerikalı aktör Harry Dean Stanton, 91 yaşında hayatını kaybetti. 

Sky News’ün haberine göre, özellikle Cool Hand Luke, Repo Man, Paris Texas, Godfather II, Alien ve Twin Peaks’teki rolleriyle hatırlanan Stanton, aynı zamanda kendi adını taşıyan müzik grubunun vokalisti ve gitaristiydi.  

Dağınık görünüşü, mırıldanma benzeri konuşma tarzı, ölüme karşı meydan okuduğu eksantrik ve tuhaf rolleriyle öne çıkan Stanton, en son başrolünü oynadığı Lucky adlı filmde kamera karşısına geçmişti.  

Uzun yıllar birlikte çalıştığı usta yönetmen David Lynch, “Büyük Harry Dean Stanton bizden ayrıldı. Harikaydı, kimse onun gibi değil. İyi sebeplerden ötürü herkes onu severdi. Harikanın da ötesinde büyük bir aktördü. Onun çevresinde olmak harikaydı. Gerçekten özleneceksin Harry Dean” açıklamasını yaptı.

Harry Dean Stanton’ın ABD’nin Los Angeles kentinde bir süredir tedavi gördüğü Cedars Sinai Hastanesi’nde yaşamını yitirdiği belirtildi.