Bill Skarsgård, It (O)’dan Çıkarılan Sahneyi Anlattı

17.09.2017 16:29
Bill Skarsgård, It (O)’dan Çıkarılan Sahneyi Anlattı

Vizyona girdiği tarihten itibaren büyük ilgi gören korku filmi ‘It’ (O)’da Pennywise karakterini oynayan Bill Skarsgård, 1600’lü yıllarda geçen bir flashback (geçmişi gösteren sahnenin) son montajda çıkarıldığını söyledi. 

Yazar Stephen King’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan filmde Pennywise’ı canlandıran Skarsgård, Variety’nin Playback yayınında yaptığı açıklamada, karakterin kökenlerine dair “oldukça rahatsız edici” bir sahnenin kesildiğini anlattı. 

Skarsgård, “Bu sahnede Pennywise’ın geçmişi görülüyor, burada bir palyaço gibi değildim, daha çok gerçek görünüşüme benziyordum. Detaylarını veremem ama çok rahatsız edici bir bölümdü. It’in geçmişini anlatan bir arka plan sahnesiydi. It’in korkutucu varlığının binlerce ve binlerce yıldır uyku halinde olduğuna yönelikti. Belki de bu kısım, filmin çekilmesi plananlanan devam filminde keşfedilmesi gereken bir şey” diye konuştu. 

1600’lü yıllara dair bu fikir, aslında yönetmenlik koltuğuna ilk düşünülen isim Cary Fukunaga’nın senaryosunda geçiyor: 1625 yılında gerçekleşen hikayede, bir anne ve kızının Pennywise ile olan ‘korkutucu’ karşılaşması yer alıyor. Pennywise bu bölümde, “kusurlu, solgun ve yarı saydam etli, tamamlanmamış bir insan formu” gibi görünüyor. 

Skarsgård, söz konusu bölümün devam filminde yer alacağına inandığını ifade ediyor.