“Marlon Brando İdolümdü Ama Bir Canavara Dönüşüp Filmi Sabote Etti”

21.09.2017 18:38
“Marlon Brando İdolümdü Ama Bir Canavara Dönüşüp Filmi Sabote Etti”

Ünlü aktör Marlon Brando’nun son filmlerinden 1996 yapımı The Island of Dr Moreau (Dr Moreau’nun Adası)’nın senaristi Ron Hutchinson, “Marlon Brando idolümdü ama bir canavara dönüştü ve filmi sabote etti” dedi. 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, oldukça sıkıntılı bir çekim süreci ile tamamlanan filmin senaristlerinden Hutchinson, prodüksiyon sürecinde Brando ile yaşanan sorunlar hakkında konuştu. 

Hutchinson, “Sinema tarihinin en büyük yıldızlarından biri sette bir canavar gibi davranıyordu. Filmi sabote etmeye çalıştı. Ortaya 40 milyon dolarlık bir felaket çıktı. Sete 140 kilogram civarı geldi, repliklerini ezberlemeyi reddediyordu, hepsini doğaçlama yapmak istedi. Karavanından nadiren çıkıyordu” ifadelerini kullandı. 

Talihsiz stüdyo yöneticilerinin kapıya gelip dışarı çıkması için ona yalvardıklarını kaydeden Hutchinson, “Sadece pizza geldiğinde kapısını açıyordu. Bu, Cairns adlı küçük kasabanın pizza satıcıları için olabilecek en iyi haberdi. Çünkü Brando kameraların önünde ne yapmaya çalışacağını tasarlarken karavanda endüstriyel miktarlarda pizza yiyordu. Bence bu bir çeşit varoluşsal terör eylemiydi” diye konuştu. 

H.G. Wells’in bilimkurgu türündeki aynı adlı romanından uyarlanan filmde, dininden dönen bir bilim insanının canavarlarla dolu bir ada yaratmasının öyküsü anlatılıyor. Yönetmenlik koltuğuna ise Ronin ve The Manchurian Candidate filmleriyle tanına John Frankenheimer oturdu. 

Senarist Ron Hutchinson, geriye dönüp baktığında, canavarlarla ilgili bir film yaparken ironik bir şekilde setteki herkesin canavarlaştığını ve birbirine bu şekilde davrandığını sözlerine ekliyor.