Kanada Film Günleri Ekim’de İstanbul’da Başlıyor

21.09.2017 11:02
Kanada Film Günleri Ekim’de İstanbul’da Başlıyor

Kanada'nın 150. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Ekim ayında 15 film İstanbul’daki sinemaseverlerle buluşacak.

Kanada Büyükelçiliği'nin katkılarıyla, Başka Sinema ve İstanbul Modern Sinema iş birliğiyle düzenlenen Kanada Film Günleri'nin gösterimleri 19 -23 Ekim tarihleri arasında İstanbul Modern'de, 23 - 27 Ekim tarihleri arasında da Boğaziçi Üniversitesi Sinebu'da gerçekleşecek. 

Kanada sinemasının dünyaca tanınan yönetmenlerinin filmlerinden bir seçki sunulacak program çerçevesinde, 1991’den bugüne imzasını attığı büyük yapımlarla Oscar dâhil pek çok büyük ödüle layık görülmüş Hint asıllı Kanadalı yönetmen Deepa Mehta da İstanbul'a gelecek. 

Kanada Film Günleri çerçevesinde, 19 - 23 Ekim tarihleri arasında Deepa Mehta: Bir Başkaldırı Sineması başlığıyla İstanbul Modern'de yönetmenin 6 filminin yer alacağı bir toplu gösteri gerçekleşecek. Deepa Mehta, 19 Ekim saat 17.00'de yapılacak Water filminin gösterimine katılacak, 21 Ekim Cumartesi günü saat 17.00'de yine İstanbul Modern'de bir söyleşi gerçekleştirecek.

Kanada Film Günleri’nin, Başka Sinema küratörlüğünde oluşturulan ikinci kısmı ise 23 - 27 Ekim tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Bu seçkideki filmlerin tamamı ise şu şekilde:

Stories We Tell (Sarah Polley)

C.R.A.Z.Y. (Jean-Marc Vallée)

Monsieur Lazhar (Philippe Falardeau)

Mommy (Xavier Dolan)

Maps to the Stars (David Cronenberg)

The Sweet Hereafter (Atom Egoyan)

Incendies (Denis Villeneuve)

Perfume Wars (Michael Melski)

Forbidden Room (Guy Maddin)