Julianne Moore 1920’lerin ‘Sessiz Film Yıldızı’ Rolünde

21.09.2017 14:52
Julianne Moore 1920’lerin ‘Sessiz Film Yıldızı’ Rolünde

Amerikalı ünlü aktris Julianne Moore, yeni filmi Wonderstruck’ta bir sessiz sinema yıldızı rolüyle izleyicilerin karşısına çıkacak

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, senaryosu Brian Selznick’in 2011 yılında çıkardığı romanından uyarlanan filmin yönetmenlik koltuğunda Carol’dan hatırladığımız Todd Haynes oturuyor. 

Filmde iki duyma engelli çocuğun öyküsü anlatılıyor. Çocuklardan birisi 1920’lerde yaşayan Rose, diğeri ise 70’lerde yaşayan Ben. Oscar ödüllü 57 yaşındaki oyuncu Julianne Moore, Rose karakterinin yetişkin haline hayat verecek. Filmde Moore’un yanı sıra Amy Hargreaves, Marko Caka, Michelle Williams ve Cory Michael Smith gibi oyuncular da yer alıyor. 

Wonderstruck'a ilişkin konuşan Moore, “Bir kültürü nasıl anlarsınız? Eğer sağır kültürde büyüyen ve duyabilen bir insansanız ya da duyabilen insanların kültüründe büyüyen sağır bir insansanız? İkisini de göreceksiniz” ifadelerini kullandı. 

Mayıs ayında 70. Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimi yapılan film, ABD’de 20 Ekim’de sinemaseverlerle buluşacak. Ülkemizdeki vizyon tarihi ise henüz belli değil.