Malatya Film Festivali’ne Geri Sayım

21.09.2017 16:00
Malatya Film Festivali’ne Geri Sayım

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 - 16 Kasım 2017 tarihleri arasında düzenlenecek 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne az bir zaman kaldı. Festival kapsamında yönetmen Mesut Uçakan, ses sanatçısı Belkıs Özener ve oyuncu Halil Ergün'e onur ödülü verileceği bildirildi. 

Malatya’da bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan Festival Direktörü Suat Köçer, “Kente ve ülkeye değer katacağına inandığımız festivaldeki film yarışmalarına ilgi yüksek. Kısa filmde ilk 10’a kalanları ana solanlarda uzun metrajlı filmlerle beraber göstereceğiz. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını Hülya Koçyiğit yapacak” dedi. 

Köçer, “Yönetmen Mesut Uçakan, ses sanatçısı Belkıs Özener ve oyuncu Halil Ergün'e onur ödülü verilecek. En önemli aktivitelerden biri de Malatya Film Platformu. Biz 50 kadar başvuru bekliyorduk ama 108 proje başvurdu. Aralarında yurt dışından ödül almış önemli yapımcı ve senaristler de var” ifadelerini kullandı. 

Bu arada, festival kapsamında 22 – 23 Eylül tarihlerinde ‘Türk Sinemasında Yerel Kodlar’ başlıklı bir sempozyum düzenlenecek. Yönetmen, yapımcı, sinema yazarı ve akademisyenlerin konuşmacı olarak katılacağı sempozyum, ‘Yerellik / Yerlilik Ekseninde Türk Sinema Tarihine Bakış’ altbaşlığını taşıyor. Sempozyum, Türk sinemasının yerel kodlarla ilişkisinden geleneğe bakışına, yerlilik arayışlarından yeni Türk sinemasının ilham kaynaklarına kadar çok sayıda başlıkta akademik tebliğ ve konuşmalardan oluşacak.