Jackie Chan: Babam Bir Casustu

22.09.2017 13:03
Jackie Chan: Babam Bir Casustu

Dövüş sanatlarındaki ustalığı ile ünlü sinema oyuncusu Jackie Chan, babasının geçmişte Çin için Hong Kong ve Avustralya’da casusluk yaptığını söyledi. 

AAP’nin haberine göre, geçtiğimiz haftasonu ABD’nin Los Angeles kentinde, yeni animasyon komedi filmi The Lego Ninjago Movie’nin ilk gösterimine katılan Hong Kong doğumlu 63 yaşındaki aktör, 1960’ta ailesiyle birlikte Çin’deki iç savaş geriliminden kaçıp mülteci olarak Avustralya’nın başkenti Canberra’ya geldiği dönemler hakkında konuştu. 

Jackie Chan, “Babam Charles Chan, Canberra’daki ABD Büyükelçiliği’nde saklanıyordu. Çünkü o, karşıt görüşteki komünistler tarafından ele geçirilmemek için başlangıçta Çin’den Hong Kong’a kaçan milliyetçi bir Çin ajanıydı. Babam Hong Kong'da casusluk yaptı ve Avustralya'da uzun yıllar Amerikan elçiliğine saklandı" dedi. 

“Ben bir Avustralyalıyım” ifadelerini kullanan ünlü aktör, kendisini bugünlere getiren birçok özelliğini Canberra’daki bir Hong Kong okulunda dövüş sporları öğrenerek kazandığını belirtti. 

Jackie Chan’ın sesiyle Master Wu karakterine hayat verdiği The Lego Ninjago Movie animasyon filmi 29 Eylül’de vizyona girecek.