‘Aile Dostu’ Dizi ve Filmlere Teşvik Verilecek

22.09.2017 18:58
‘Aile Dostu’ Dizi ve Filmlere Teşvik Verilecek

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, ‘aile dostu’ dizi ve filmlere 2018’de teşvik vermeye başlayacaklarını söyledi. 

Konuyla ilgili bilgi verdiği açıklamasında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile teşvik çalışmasının detaylarını belirlemek üzere ortak komisyon kurulduğunu kaydeden Yerlikaya, yürütülen çalışmaları görüşmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile bir araya geldiklerini belirtti. 

Önümüzdeki günlerde müjdeyi vermek istediklerini vurgulayan RTÜK Başkanı, “Bunu bütçemize de koyuyoruz. Yayıncılarımıza bir nebze de olsa destek vermeyi düşünüyoruz. Çünkü dizilerin, filmlerin aile dostu olmasını istiyorsak bizim de destek vermemiz lazım. Sadece müeyyide uygulamak değil, teşvik de önemli” dedi. 

Yerlikaya, 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yasal altyapının oluştuğunu vurgulayarak, “Önümüzde çok fazla engel kalmadı. İnşallah 2018 yılı içinde teşvik verilmesine başlayacağız. Yapımların hangi ilkelere göre belirleneceğini görüşüyoruz” diye konuştu. 

Radyo ve televizyonlarda doğru, güzel ve anlaşılır Türkçe kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik bir projeye de değinen Yerlikaya, hem yerel hem ulusal medyada Türkçenin daha doğru ve güzel kullanılması için eğitimler verileceğini sözlerine ekledi.