Oscar Ödüllü İngiliz Aktör Colin Firth İtalyan Vatandaşı Oldu

24.09.2017 13:01
Oscar Ödüllü İngiliz Aktör Colin Firth İtalyan Vatandaşı Oldu

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği (AB)’den ayrılması (Brexit) kararına karşıtlığı ile tanınan Oscar ödüllü İngiliz oyuncu ve yapımcı Colin Firth, ‘ailesel sebepleri’ gerekçe göstererek İtalya vatandaşlığına geçti. 

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, 1997’den beri İtalyan film yapımcısı ve modacı Livia Giuggioli (47) ile evli olan 57 yaşındaki aktör, “İtalya vatandaşlığına eş durumundan geçtiğini, kararında mevcut belirsizliklerin etkili olduğunu, İtalya ile 20 yıldan uzun süredir bağlarının bulunduğunu, 2 çocuğunun da Roma’da doğduğunu” kaydetti. 

Birleşik Krallık vatandaşlığını da muhafaza eden ünlü oyuncu, Brexit kararını “beklenmedik büyüklükte bir felaket” olarak tanımlamıştı. Bu arada, İtalya İçişleri Bakanlığı da Firth’in vatandaşlık aldığını bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Colin Firth’ten "Oscar kazanan çok ünlü aktör" şeklinde söz edildi. 

Colin Firth, Birleşik Krallık Kralı George VI’yı canlandırdığı The King’s Speech (Zoraki Kral) filmindeki rolüyle 2011’de en iyi aktör dalında Oscar ödülüne layık görülmüştü.