Martin Scorsese’den Online Yönetmenlik Dersleri Geliyor!

24.09.2017 23:24
Martin Scorsese’den Online Yönetmenlik Dersleri Geliyor!

Kariyerinde 50 yılı deviren Amerikalı ünlü yönetmen, yapımcı ve film tarihçisi Martin Scorsese, internet üzerinde isteyen herkesin katılabileceği sinema dersleri vermeye hazırlanıyor. 

Variety’nin haberine göre, Cape Fear, Goodfellas, Raging Bull, Taxi Driver, The Wolf of Wall Street gibi başyapıtları sinemaya kazandıran 75 yaşındaki usta yönetmen, içindeki sinema tutkusunu, online bir girişim ile genç kuşaklara aktaracak. 

İsteyen herkes, 2018’in ilk aylarında masterclass.com/ms adresinde faaliyete geçecek olan kursa 90 dolarlık bir ödeme ile kayıt olabilecek. Scorsese, filmlerinin yapısını oluşturan hikaye anlatımı, aktörlerle çalışma şekli ve düzeni gibi konularına dair görüşlerini katılımcılarla paylaşacak. Ücreti ödeyen herkes sınıftaki video ve diğer materyallerden sınırsız olarak faydalanabilecek. 

Kurs, ders özetleri ve tamamlayıcı materyal içeren indirilebilir bir çalışma kitabı da içerecek. Sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler video sorularını Scorsese’ye iletebilecek ve seçilen sorulara geri bildirim alabilecek.

Proje için heyecanlı olduğunu belirten Scorsese, “Kendi ilhamlarımı, deneyimlerimi ve uygulamalarımı, kendi yolunu bulmaya çalışan gençlere rehberlik olarak sunma şansım olacak” dedi. 

2015 yılında kurulan MasterClass girişiminde, Christina Aguilera, Kevin Spacey, Dustin Hoffman, Hans Zimmer, Steve Martin gibi isimlerin de online sınıfları bulunuyor.