George Clooney: Hollywood Eliti Değilim!

25.09.2017 11:03
George Clooney: Hollywood Eliti Değilim!

Amerikalı ünlü aktör George Clooney, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisini ve diğer sinema yıldızlarını ‘varlıklı ve zengin doğmuş Hollywood elitleri’ şeklinde nitelemesine sert tepki gösterdi. 

Toronto Uluslararası Film Festivali’nde, yönetmenlik koltuğuna oturduğu yeni filmi Suburbicon’ın gösterimine katılan Clooney, The Daily Beast’e yaptığı açıklamada, “İşte size söylüyorum, Kentucky’de büyüdüm. Kapı kapı dolaşıp sigorta satıyordum. Kadınlara ayakkabı sattım. Çok büyük ve uzun takım elbiseleri alırdım, iş görüşmelerine giderken bunların altını kesip kendime kravat yapardım. 8 yıl sağlık sigortası yaptırmanın nasıl bir şey olduğunu anlamak için büyüdüm” dedi. 

56 yaşındaki oyuncu sözlerini şöyle sürdürdü: “Her nasılsa ben Hollywood seçkini oluyorum ve altın tuvaletlerde yapan bu adam her nasılsa gülünç bir şekilde halkın adamı! Hollywood’daki birçok insan kariyerleri için orta-batıdan Los Angeles’a geliyor. Bir balonun içinde yaşayan ‘sahil elitleri’ fikri çok gülünç! 12 kişinin çalıştığı bir altın kulede yaşayan kendisi değil mi?” 

Clooney, “Bir filmi yönetirken hepsi farklı şeyler isteyen yedi birlikle de uğraşırsınız. Hepsiyle fikir birliğine varmanız gerekir ve onları aynı yönde hareket ettirmek zorundasınız. O hiçbir zaman böyle şeyler yapmak zorunda kalmadı. Ona bakıyorum ve ne zaman ‘Hollywood eliti’ sözünü duysam gülüyorum. Hollywood eliti ha? Hollywood Bulvarı’ndaki şöhretler kaldırımında benim bir yıldızım yok ama Donald Trump’ın var!” diye tepkisini dile getirdi. 

Senaryosunu Coel – Ethan Coen kardeşler ile George Clooney ve Grant Heslov’un yazdığı Suburbicon’da Matt Damon, Julianne Moore ve Oscar Isaac rol alıyor. 1950’lerde siyahi bir ailenin küçük bir kasabaya taşınmasıyla yaşanan olayların konu edildiği film, 8 Aralık 2017’de sinemaseverlerle buluşacak.