Kara Kule filminde ters giden neydi?

26.09.2017 17:22
Kara Kule filminde ters giden neydi?

Ünlü yazar Stephen King’in aynı isimli romanlarından uyarlanan The Dark Tower (Kara Kule) filmi beklentilerin çok altında kaldı. King, bunun sebebine ilişkin açıklamalarda bulundu ve bir televizyon dizisinin müjdesini verdi.

Geçtiğimiz Ağustos’ta vizyona giren 60 milyon dolar bütçeli yapım, sadece 110 milyon dolar gişe hasılatı elde edebildi. Pazarlama ve reklam maliyetleriyle birlikte masrafların daha da arttığı ve gişe rakamlarını geçtiği belirtiliyor. 

Vulture dergisine konuşan Stephen King, filmi yapmadaki en büyük zorluğun, 3 bin sayfayı bulan gerçekten uzun kitap serisini beyaz perdeye uyarlamak olduğunu söyledi. Ünlü yazar, “Diğer sorun ise aşırı şiddet içeren ve şiddetli davranışları apaçık bir şekilde ele alan kitapları uyarlarken filmi PG-13 özelliği ile çekmekti. Söylemeliyim ki bu, üstesinden gelinmesi gereken bir şeydi” dedi. 

Tüm eleştirilere rağmen senaryo yazarı Akiva Goldsman’ın olağanüstü bir iş çıkardığını savunan King, “Kitabın merkezi bir bölümünü alarak onu oldukça iyi bir film olduğunu düşündüğüm şey haline getirdi” diye konuştu. 

Kara Kule kitaplarının hayranlarına bir televizyon dizisi müjdesi veren Stephen King, “Şu an onu geliştiriyorlar. Neler olacağını hepimiz göreceğiz. Tam anlamıyla bir yeniden çekim olacak” ifadelerini kullandı.