DiCaprio ve Scorsese, Roosevelt’in biyografisinde yeniden buluşuyor!

27.09.2017 12:34
DiCaprio ve Scorsese, Roosevelt’in biyografisinde yeniden buluşuyor!

Usta yönetmen Martin Scorsese ve ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio altıncı kez bir araya gelmeye hazırlanıyor. En son The Wolf of Wall Street (2013) filminde birlikte çalışan ikili, eski Amerikan başkanlarından Theodore Roosevelt’in biyografisi ile izleyicilerin karşısına çıkacak. 

Deadline’ın özel haberine göre, Scorsese ve DiCaprio, şu sıralarda 26. ABD Başkanı Theodore Rooseveltin hayatını anlatacak biyografi – drama üzerinde çalışıyor. Henüz çok yeni olduğu için Roosevelt’in hayatının hangi bölümüne odaklanacağı bilinmeyen filmin yapımcılığını Paramount, senaryosunu ise Scott Bloom üstlenecek. 

1858 – 1919 tarihleri arasında askeri olaylarla dolu oldukça hareketli bir yaşamı geride bırakan Roosevelt, 1901 yılında Başkan William McKinley’in suikaste uğraması sonucu, 42 yaşında ABD’nin o döneme kadarki en genç başkanı olmuştu. 

Roosevelt, ülkesindeki doğal güzelliklerin, ormanların ve milli parkların korunması için yaptığı çalışmalarla da öne çıkıyordu. Son yıllarda küresel ısınmaya karşı bir duyarlılık oluşturmaya çalışan DiCaprio’nun da Roosevelt gibi bir karakteri canlandırmak konusunda istekli olabileceği belirtiliyor. 

Daha önce Gangs of New York, The Aviator, Shutter Island, The Departed ve The Wolf Of Wall Street filmlerinde birlikte çalışan ikili, The Devil In The White City ve Killers of The Flower Moon kitaplarının uyarlamalarını da beyaz perdeye aktarmak istiyor. Roosevelt biyografisinin, bu iki projenin önüne geçip geçmeyeceğini ise zamanla göreceğiz.