Beyoğlu Sineması Küllerinden Doğdu

28.09.2017 10:43
Beyoğlu Sineması Küllerinden Doğdu

Kapanmanın eşiğinden dönen 28 yıllık Beyoğlu Sineması, 12 Eylül'de başlayan hızlı bir tadilat ile yenilendi ve Filmekimi etkinliklerine hazır hale getirildi.

Açılış, İtalyan sinemacı Giuseppe Tornatore’nin yazıp yönettiği ve 1990’da ‘Yabancı Dilde En İyi Film’ Oscar’ını alan Nuovo Cinema Paradiso (Cennet Sineması) adlı filmin gösterimi ile yapıldı.

Uzun süre ekonomik zorluklar ile ayakta durmaya çalışmasına rağmen kapanma kararı alan ve bu kararın ardından harekete geçen sinemaseverlerin desteğiyle yaşamını sürdüren Beyoğlu Sineması, Midwood Istanbul Film Studio Complex’in ve sanatseverlerin katkılarıyla yenilendi.

Sinemanın ortaklarından Cem Altınsaray, “Bir ‘Sadakat Kart’ kampanyası başlattık. Bu kombine karta başta ilgi yoğun oldu ama satışların hızını koruyamadık. Sponsor arayışına girdiğimizde Midwood devreye girdi. Borçları kapatmak kadar buranın borca girmeyecek duruma gelmesi de önemliydi. 3 hafta faaliyeti durdurduk ve bir tadilat ile Filmekimi’ne yetiştirmeye çalıştık” dedi.

Yaklaşık iki ayda bitirilebilecek yenilenme çalışmasını, kalabalık bir ekibin gece gündüz çalışarak 3 haftada tamamladığı belirtildi. Sinema, yenilenen haliyle tek seferde 250’den fazla seyirciyi ağırlayabiliyor.