Yeni Cleopatra Filmi Yönetmenini Arıyor

30.09.2017 15:18
Yeni Cleopatra Filmi Yönetmenini Arıyor

Blade Runner 2049’un Kanadalı yönetmeni Denis Villeneuve’ün ismini, çekilmesi planlanan bir Cleopatra filminde görebiliriz. Yönetmenlik koltuğu için daha önce David Fincher, James Cameron ve Paul Greengrass’ın da adı geçmişti.

İngiliz The Telegraph gazetesinin haberine göre, aktör Daniel Craig’in favorisi olarak 25. James Bond filmini yönetebileceği iddia edilen Villeneuve başka bir projeyi öne alabilir. Arrival, Sicario ve Jake Gyllenhaal’in Prisoners filmleriyle oldukça başarılı bir özgeçmiş oluşturan Denis Villeneuve, Elizabeth Taylor’lı başyapıt Cleopatra (1963)’nın remake (yeniden çekilmesi planlanan film)’inde yönetmen olabilir.

Sony Pictures, ilk olarak David Fincher‘ın yönetmenlik koltuğunda oturmayı planladığı projeyi hayata geçirmeye ve Stacy Schiff‘in yazdığı Cleopatra: A Life kitabını ekrana taşımaya kararlı. İddialara göre, Villeneuve daha önce Fincher, Cameron ve Greengrass’ın elinden geçen senaryoyu yeniden düzenleyecek.

Bir diğer belirsizlik ise Cleopatra’yı kimin oynayacağı. Çok uzun zamandır Angelina Jolie söylentileri bulunuyor. Bu yaz The Hollywood Reporter’a demeç veren ünlü aktris, “Film için bir senaryo var fakat işin içine girmedim” diye konuşmuştu.

Hollywood’da yıldızı giderek yükselen Denis Villeneuve, birçok oyuncunun bir araya gelmek için can attığı bir isim. Ünlü yönetmenin tercihini hangi projeden yana kullanacağını yakında göreceğiz.