2017 Ekim Ayında Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler

06.10.2017 16:48

Türkiye'de festivaller yavaş yavaş başlarken, 2017 yılının Ekim ayında sinemalarda da gösterime girecek çok sayıda başarılı film, sinemaseverleri bekliyor olacak.

Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (Blade Runner 2049) - 6 Ekim 2017

Bilimkurgu filmlerinin efsanelerinden olan Blade Runner'a devam filmi 35 yıl sonra geliyor. Philip K. Dick'in unutulmaz eserini muhteşem bir atmosferle beyazperdeye aktaran Ridley Scott, bu sefer yapımcılığı üstleniyor. Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve otururken, Harrison Ford bir kez daha Rick Deckard rolünde. Ryan Gosling ise genç ve yetenekli bir polis memuru rolünde, tıpkı Deckard'ın bir zamanlar olduğu gibi...

Cingöz Recai - 13 Ekim 2017

Peyami Safa'nın yarattığı unutulmaz karakterlerden Cingöz Recai, Ayhan Işık'ın 1969'daki müthiş oyunculuğuyla Türk Sineması'nın da efsaneleri arasına girmişti. Çapkın hırsız, bu kez Kenan İmirzalıoğlu'nun oyunculuğu ve Onur Ünlü'nün yönetmenliğinde yeniden beyazperdede olacak. Haluk Bilginer ve Meryem Uzerli gibi isimler de kadrodaki diğer önemli oyuncular.

Mutlu Son (Happy End) - 13 Ekim 2017

Festivallerin gediklisi Avusturyalı yönetmen Michael Haneke'nin son filmi Mutlu Son, zengin bir ailenin beklenmedik bir olay sonucunda hatırlanmak istenmeyen sırların ortaya çıkışı ve huzursuz günlerin başlamasını anlatacak. Son yıllarda tüm Avrupa'nın en çok konuştuğu konuların başında gelen göçmen krizi de filmin içinde kendine bir yer buluyor. Isabelle Huppert ve Jean-Louis Trintignant gibi Fransız Sineması'nın dev oyuncuları filmde rol alıyor.

Uzaydan Gelen Fırtına (Geostorm) - 20 Ekim 2017

Ekim ayının felaket filmi ise Geostorm. İklim değişikliğini ve hava durumunu kontrol eden uydu sisteminin arıza yapmasıyla dünyanın yok olma tehlikesiyle yüz yüze geldiği filmde Gerard Butler başrolde oynayacak.

Süperstar (Secret Superstar) - 20 Ekim 2017

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen ve hayranlarının büyük ilgiesiyle karşılanan Bollywood'un dünyaca ünlü starı Aamir Khan'ın başrolünde oynadığı Secret Superstar, Hindistan'la aynı anda Türkiye'de de gösterime giriyor. Gişede iddialı olabilecek filmde Aamir Khan kelimenin tam anlamıyla bir 'süperstarı canlandırırken, ona Dangal filmindeki performansıyla büyük beğeni kazanan 2000 doğumlu Zaira Wasim ona eşlik ediyor.

Thor: Ragnarok - 27 Ekim 2017

Thor serisinin 3. filminde Thor oldukça zor bir durumdan kurtulmaya çalışacak. Hela adlı çok güçlü bir kadının esiri olan Thor'un tek çaresi, eski dostlarıyla güçbirliği yapmak olacaktır. Chris Hemsworth kendisiyle özdeşleşen mitolojik süperkahramanı bir kez daha canlandırırken Hela rolünde vatandaşı Cate Blanchett, yine izleyenleri mest edecek.

Ayla - 27 Ekim 2017

Türkiye'nin 2017 yılı için Oscar Ödülleri'nde En İyi Yabancı Film adayı olarak belirlediği Ayla filmi, 65 yıl öncesinden etkileyici bir öyküyü beyazperdeye taşıyor. Kore gazisi Süleyman Dilbirliği'nin Kore'de görev yaptığı sırada bulduğu öksüz ve yetim küçük bir kıza aylarca bakması, savaş sonunda Ayla adını verdiği küçük kızı Türkiye'ye götürememesi yüzünden yıllarca ayrı kalmaları ve sonunda buluşmaları filmde konu ediliyor.

Yol Arkadaşım - 27 Ekim  2017

3 Adam'ın sunucularından İbrahim Büyükak ve Oğuzhan Koç'un başrollerinde olduğu Yol Arkadaşım, adından da anlaşılacağı üzere bir yol hikayesi sunuyor izleyicilere. Hayatının oldukça zor bir döneminde çıktığı yolculukta Onur adlı genç bir adam, Şeref adlı hiç tanımadığı yol arkadaşıyla birçok macera yaşayıp hayatını değiştirecek bir insanla tanışacaktır.