Türk Gazetecinin Belgeseli Emmy Ödülü Aldı

07.10.2017 15:37
Türk Gazetecinin Belgeseli Emmy Ödülü Aldı

ABD'de televizyon programcılığının en prestijli organizasyonu sayılan Emmy Ödülleri'nde, gazeteci Engin Baş ve ekibinin Suriyeli bir ailenin Almanya yolculuğunu anlatan 'Steps Into a High Calm' adlı belgesesi ödüle layık görüldü. 

New York'ta düzenlenen görkemli törende 10 kişilik ekibiyle ödülü kucaklayan Engin Baş, heyecanını Twitter hesabından paylaştı: “Suriyeli bir ailenin Almanya yolculuğunu anlatmaya çalıştığımız belgesel ile Emmy ödülü kazandık. Çok mutluyum!”

20 dakikalık belgeseli hazırlayan geniş bir ekibin parçası olduğunu belirten Baş, “Bu çalışmanın arkasında ABC haber kanalının ekibi var. Bu ödülü tek başıma aldım diyemem. Ben belgeselimize konu olan ailenin Türkiye’den başladığı yolculuğunun büyük bir bölümüne şahitlik ettim. 17 günlük bir çekim söz konusu oldu. Son olarak aile Almanya’ya gelerek iltica başvurusunda bulundu” dedi. 

Bu belgeselle ödül alabileceklerini hiç düşünmediklerini vurgulayan Türk gazeteci, “O dönemlerde zaten bu ve buna benzer göç haberlerini yapıyorduk. Suriyeli aileler yeni bir hayat için Avrupa kapılarına akın ediyorlardı. Ancak ne var ki çekimler bitti. Kurgu, ses, müzik her şey sanki bir yap-boz oyunu gibi yerine oturdu ve ortaya muazzam bir eser çıktı” ifadelerini kullandı. 

Engin Baş, sözlerini şöyle tamamladı: “Belgesel aslında Türkiye'den Almanya'ya o dönemde giden bir milyona yakın Suriyeli'nin hayatının özeti. Ödül yalnız bizim değil, ödülü hem ülkemizde yaşayan hem de tehlikeli bir yolculuğu göze alıp gitmek zorunda kalan ve daha iyi bir yaşam uğrunda da yaşamını yitiren Suriyelilere adıyoruz.”