Fransız Sinema Efsanesi Jean Rochefort Vefat Etti

09.10.2017 22:29
Fransız Sinema Efsanesi Jean Rochefort Vefat Etti

Yarım yüzyılı aşan kariyerine 100’den fazla film sığdıran Fransız aktör Jean Rochefort, bugün Paris’te 87 yaşında hayatını kaybetti.

‘Mükemmel Don Kişot’ olarak da bilinen Rochefort, ilk büyük rolünü 1972’de, Cannes’ta Altın Palmiye adayı olan Hearth Fires’ta aktris Annie Girardot ile birlikte oynadı. Grenier Hussenot tiyatro topluluğuna katılarak sahne tecrübesi kazandı. 

1977’de Altın Küre adayı olan komedi filmi An Elephant Can Be Extremely Deceptive (Damdaki Çapkın) ile kariyeri yükselişe geçen usta aktör, Terry Gilliam’ın 1998 yılından beri tamamlamaya çalıştığı ama birçok problemle karşılaşan The Man Who Killed Don Quixote filminde başrol oyuncusu oldu. 

Ana karakter Don Kişot'u canlandıran Jean Rochefort'un hastalığı, ünlü oyuncu Johnny Depp'in duruma uymayan programı, gün geçtikçe zarar eden sigorta şirketinin kaprisleri ve doğal şartlar yüzünden çekimler daha ilk haftasının sonunda iptal edilmişti. Hatta bu şanssızlıklarla dolu talihsiz filmin çekim sürecini anlatan Lost in La Mancha isimli bir belgesel bile hazırlandı.

Birçok animasyon filminde sesiyle de karakterlere hayat veren Jean Rochefort, en son 2015’te vizyona giren Fransız komedi – drama filmi Floride’de oynamıştı.