The Matrix Yeniden Çekilecek mi?

11.10.2017 23:00
The Matrix Yeniden Çekilecek mi?

Warner Bros.'un geçtiğimiz Mart ayında yeni Matrix filmleri için kolları sıvadığı yönündeki haberler büyük yankı bulmuştu. Projenin senaristi olarak el sıkışılan isim Zak Penn ise konuya ilişkin kafa karıştıran açıklamalar yaptı. 

Kişisel Twitter hesabından bilgi veren Zak Penn, "The Matrix: Evet bir şeyler yazıyorum. Yeniden çekim değil, devam halkası da değil. Animatrix izleyin, çizgi roman okuyun ve Wachowskilerin neler yaptığını görün" dedi. 

Geliştirilmekte olan senaryonun bir filme ait olmadığını belirten Zak Penn, "Oyuncu yok, yönetmen yok, tarz henüz belli değil, görecek hiçbir şey yok, henüz. Spot ışığı altına bir aktör ya da başka birisini koymaya gerek yok. Çünkü ortada henüz hiçbir şey yok. Yeniden çekim ve tekrar düzenleme yok, yeniden oyuncu seçimi yapılmış değil. Süreçte henüz bu kararların alınacağı noktada değiliz. Üzerinden atlamak için daha çok halka var. İlk önce kendim bunu yapmam lazım” ifadelerini kullandı. 

Zak Penn, daha önce The Avengers (2012), The Incredible Hulk (2008) ve X-Men: The Last Stand'in de (2006) aralarında bulunduğu filmlerin senaryo ekibinde yer almıştı. 

1999 ve 2003 yıllarındaki üç Matrix filminin yıldızı ünlü aktör Keanu Reeves, geçtiğimiz günlerde New York’ta katıldığı Comic Con etkinliğinde, konuya ilişkin bir soruya, “Matrix’i yeniden yapmak. Bilmiyorum. Belki yapılır. Bununla ilgili hiçbir şey bilmiyorum” cevabını verdi. 

7 ay önce basına yansıyan haberlerde, Warner Bros.’un seriyi yeniden çekmeye hazırlandığı, daha önce Keanu Reeves’in canlandırdığı 'Neo' rolüne bu sefer Black Panther karakteri ile tanıdığımız Michael B. Jordan’ın düşünüldüğü iddia edilmişti.