"Akira'nın Kitaplarını Film Yapmak İsterdim"

12.10.2017 11:54

Merakla beklenen Thor: Ragnarok filminin yönetmenlik koltuğundaki isim Taika Waititi, Katsuhiro Otomo'nun dünya çapında ünlü Japon manga serisi Akira'nın kitaplarını beyaz perdeye uyarlamak istediğini söyledi. 

Thor: Ragnarok’un galasında, kırmızı halıda bir soru üzerine konuya değinen Yeni Zelandalı yönetmen, çizgi roman serisi Akira’nın tekrar beyazperdeye taşınması gerektiğini ve yönetmenlik için görüşme halinde olduğunu kaydetti. 

Akira’nın 1988 yapımı ünlü anime filmini yeniden çekmek niyetinde olmadığını belirten Waititi, “Ben aslında Akira’nın kitaplarını seviyorum. Filmi de çok sevmiştim ama yeniden çekmek istemem. Kitaplardan bir uyarlamak yapmak isterdim” ifadelerini kullandı. 

Waititi, yönetmenliğinin kesinleşmesi durumunda bir Akira filmi çekerken kesinlikle ‘whitewashing’ (aklama) yapmayacağını da vurguladı. Bu terimi şöyle açabiliriz: Batı ırklarından olmadığı bilinen bir karakteri, batı ırktan bir aktöre oynatıp karakterin etnik kökenini orijininden farklı göstermek gibi. Hollywood’da sıkça başvurulan bu yöntem Akira’nın hayranlarını hayli endişelendiriyor. 

Her ne kadar yönetmen Waititi ‘whitewashing’ ile ilgili net konuşsa da Warner Bros.’un oyuncu seçimi farklı bir yönde ilerleyecek gibi görünüyor. Film için daha önce uzakdoğulu olmayan Dane DeHaan ve Garrett Hedlund gibi aktörlerin isimleri geçmişti.