'The Talisman' Beyaz Perdeye Uyarlanıyor!

12.10.2017 16:11
'The Talisman' Beyaz Perdeye Uyarlanıyor!

ABD’li ünlü korku edebiyatı ustası Stephen King ve Peter Straub’un birlikte yazdıkları 1984 basımı The Talisman kitabının filmi çekilecek. 

Çok satanlar listesine girmesinin ardından 1985’te Locus ve World Fantasy ödüllerine de aday olan romanın sinema uyarlaması için teknik hazırlıklar başladı. Filmin senaryosunu 13 Nisan 2018'de gösterime girecek X-Men: New Mutants ve The Fault in Our Stars (2014) filmlerinden hatırladığımız Josh Boone yazıyor. Boone’un yönetmenlik koltuğuna da oturabileceği belirtiliyor. 

Filmin yapımcılığını üstlenen Amblin Entertainment, eseri önce televizyon dizisi olarak planlamış, daha sonra filminin çekilmesine karar vermişti. Kitabın 2001 yılında 'Black House' adlı bir devam halkası daha yayınlandı. Ancak film ilk romandaki hikayeyi temel alacak. Çekimlerine önümüzdeki yıl başlanması hedeflenen filmin oyuncu kadrosu henüz netleşmedi. 

King’in en başarılı kitaplarından birisi olarak kabul edilen ve Türkçeye 'Tılsım' olarak çevrilen romanda, Jack Sawyer karakterinin ölmek üzere olan annesini kurtarmak için bir tılsımın peşine düşerek tehlikeli ve korku dolu bir maceraya atılması konu ediliyor.