Türkiye'nin Oscar Adayı 'Ayla'nın Ön Gösterimi Yapıldı

18.10.2017 11:54

Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostluğu anlatan ve ülkemizin Oscar adayı olan Ayla filminin ön gösterimi Beyoğlu’nda yapıldı. 

Türkiye - Güney Kore dostluğunun 60. Yılı dönümü, Beyoğlu Belediyesi tarafından Grand Pera Emek Sahnesi’nde düzenlenen özel geceyle kutlandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa Türkiye ve Güney Kore’den çok sayıda önemli isim katıldı. 

Davetliler, 1950'de başlayan Kore Savaşı'na katılan Türk tugayındaki Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin, anne ve babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğuna savaş süresince kendi çocuğu gibi bakmasının anlatıldığı Ayla filminin ön gösterimini izlediler. Büyük beğeni toplayan filmin gösterimi esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "1950 tarihi, dostluğumuzun, kardeşliğimizin miladıdır. Türkiye’den Kore’ye giden binlerce Mehmetçik kendi kaderini tayin etmeye çalışan bir millete omuz vermiştir. Bu salondaki gazilerimiz canlarını ortaya koyarak bize bir dostluk bir kardeşlik evi inşa ettiler. Binlerce kilometreyi aşan bu dostluk, bugün dünyanın içerisinde bulunduğu manzaraya karşılık büyük bir örnektir" dedi. 

Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol da, Türkiye ile Güney Kore'nin 60 yıl boyunca kültür ve ekonomi konusunda birbirine destek olduklarını vurguladı. Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı Ayla filmi, Türkiye’de 27 Ekim'de vizyona girecek.