Usta Yönetmen Nacer Khemir Malatya’ya Geliyor

20.10.2017 22:58
Usta Yönetmen Nacer Khemir Malatya’ya Geliyor

Tunuslu usta yönetmen ve yazar Nacer Khemir, uluslararası jüriye başkanlık etmek üzere 9-16 Kasım tarihleri arasındaki 7. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne konuk olacak. 

Filmlerinde Kuzey Afrika folklörlerinin zenginliğini ele alan, Arap ve Fars kültürlerinin geleneksel ve masalsı öğelerini bu coğrafyanın zengin renk paletiyle beyaz perdeye yansıtan, izleyiciyi içine çeken mistik bir dünya oluşturan 69 yaşındaki yönetmen, festivalin açılış töreninde Onur Ödülü alacak.

Festival kapsamında Nacer Khemir’in Wanderers of the Desert (Çöl İşaretçileri) filminin (1986) yenilenen bir kopyası da izleyicilerin beğenisine sunulacak. Çok sayıda festvalde onlarca ödül kazanan yönetmenin filmleri Binbir Gece Masalları ile kıyaslanıyor. 

Tekniği, Arap ve Fars kültürlerinin masal geleneğinin ve tasavvuf felsefesinin sinema diline aktarılmış hali olarak yorumlanan yönetmen, tiyatro, edebiyat, kaligrafi ve heykel alanlarında da etkin bir sanatçı. Khemir, sinemadan önce tiyatro sahnelerinde bir 'masalcı' olarak yer alıyordu.