Juliette Lewis: Antalya’nın Film Skalasından Çok Etkilendim

23.10.2017 11:21
Juliette Lewis: Antalya’nın Film Skalasından Çok Etkilendim

54. Uluslararası Antalya Film Festivali sebebiyle Antalya’da bulunan Amerikalı ünlü aktris Juliette Lewis, festivalde gösterilen filmlerin küresel göçmen krizine dikkat çektiğini ve bundan çok etkilendiğini söyledi.

44 yaşındaki Hollywood yıldızı, başrolünü oynadığı 1991 yapımı Cape Fear (Korku Burnu) adlı filmin özel gösteriminin ardından Antalyalı sinemaseverlerle bir söyleşide buluştu.  

Kadın oyuncu olarak insanlığa ve acıya karşı derin bir ilgisi olduğunu vurgulayan Lewis, "Antalya Film Festivali'nin film skalasından çok etkilendim. Amerika'yı terk edip gözlerimi burada açma imkanımdan dolayı çok memnunum. Karışık karakterleri oynuyorum ve farklı yerlerde insanlarla bu karakterlerim aracılığıyla buluşabilmekten çok mutluluk duyuyorum. Bir insan olarak da olaylar beni kötü hissetmeye sürüklüyor" dedi.

Göçmen sorunu için politik bir çözümünün olmadığını ifade eden usta oyuncu, "Ancak sanatçı olarak yapabileceğim tek şey insanlara bir kaçış alanı sunabilmek. Yapabileceğim küçük şey, bu festivale gelerek yüzümü ve kendimi sunabilmek. İnsanları eğitmek ve yaşanan trajedileri göstermek için bu filmlerin ve tartışmaların önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Bir izleyicinin, Oscar’lı Hollywood filmlerinin ünlü yapımcısı Harvey Weinstein'in kadın sanatçıları taciz ettiğine yönelik iddiaları sorması üzerine Lewis, "Sinema hayatımda hiç tacize uğramadım. 15 yaşındayken bile kafalarını uçuracağımı bildikleri için kimse böyle bir şeye cesaret edemezdi. Bu tür şeyler her dalda olabiliyor, ama açığa çıkınca iyi oluyor. Birçok erkek ve kadın yönetmenle çalıştım. Özellikle ilk yıllarda çalıştığım erkek yönetmenler konusunda çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Hepsi yaratıcı, harika insanlar. Kendilerini hep öğretmenim olarak gördüm" ifadelerini kullandı.