Michael Mann 'Comanche' Üzerinde Çalışıyor

23.10.2017 18:50
Michael Mann 'Comanche' Üzerinde Çalışıyor

Amerikalı ünlü yönetmen ve yapımcı Michael Mann, gerçek bir hikayeden uyarlanacak western filmi 'Comanche’nin masada olduğunu söyledi.

Fransa’daki Lumière de Lyon Film Festivali’nde açıklamalarda bulunan 74 yaşındaki usta yönetmen, 1836 yılında henüz 10 yaşındayken Comanche savaşında kızılderililer tarafından kaçırılan Cynthia Ann Parker’ın gerçek hikayesinin kendisine sunulduğunu belirtti.

Texas’ta yaşayan Parker, 34 yaşında isteği dışında 'kurtarılana' kadar Comanche kültürü içinde hayatını sürdürmüş ve onların dillerini öğrenmişti. Michael Mann’in hikayesi 1871 yılında geçecek. Projeye katılan ilk ismin Hugh Jackman olduğu belirtiliyor.

Bu arada Michael Mann, henüz detayları belli olmayan bir bilim kurgu yapımı üzerinde de çalışıyor. James Cameron’ın 2009 yapımı Avatar filminin değerinin az bilindiğini savunan Mann, "Avatar, olağanüstü bir başarı. Benim de düşünebileceğim bir projedeki olası bütün beklentileri zaten Avatar aşıyor. Cameron, teknolojiyi kullanmada hep öncü olmuştur" ifadelerini kullandı.