Masatoshi Nagase: Türkiye’de Öğrendiklerimi Ülkemde Anlatacağım

24.10.2017 11:36
Masatoshi Nagase: Türkiye’de Öğrendiklerimi Ülkemde Anlatacağım

54. Uluslararası Antalya Film Festivali sebebiyle Antalya’da bulunan ünlü Japon oyuncu Masatoshi Nagase, Türkiye'ye gelme şansı bulduğu için çok mutlu olduğunu, Türk sineması üzerine öğrendiklerini ülkesinde anlatacağını söyledi. 

Festivalde yarışan Hikari (Aşkın Gözü) filminde görme engelli bir karakteri canlandıran 51 yaşındaki usta aktör, Antalyalı sinemaseverlerle bir araya geldiği söyleşide açıklamalar yaptı. Genç sinemaseverlere önerilerde bulunan Nagase, başlanan bir işin mutlaka bitirilmesi, başarılı olmak için buna yürekten inanmak gerektiğini vurguladı.

Rolüne alışmak için engellilerle bir dönem birlikte yaşadığını ve bir ay boyunca görmesini engelleyen bir gözlük takarak yaşamaya çalıştığını belirten Nagase, Japonya'da birçok film yapıldığını, ancak filmlerin düşük bütçe ile çekildiğini anlattı. 

Görme engelli bir insanı canlandırmanın kolay olmadığını vurgulayan Japon oyuncu, "Filmi yapmadan önce birçok görme engelli insanın hayatlarını tecrübe ettikten sonra hayatın ne kadar zor olduğunu anladım. Filmde ışığı kullanmamızın amacı ışığı görüp hayata tutunma mesajını vermekti" dedi.

Nagase, "İlk defa Türkiye'ye geliyorum. Yemekleri çok güzel, iklim ve hava da çok güzel, bu nedenle Japonya'ya geri dönmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.