ABD’de 'Ayla' Rüzgarı

24.10.2017 16:49

Türkiye’nin 'yabancı dilde en iyi film' dalında Oscar Ödülü adayı Ayla, yarın (25 Ekim)’de Los Angeles’ta Uluslararası Asya Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilecek.

Filmin Oscar kampanyası kapsamında, Los Angeles’taki Creative Artist Agency (CAA)'da, Akademi ve Altın Küre üyelerine özel bir gösterimi de gerçekleştirildi. Filmin oyuncularından İsmail Hacıoğlu, Sinem Uslu, Ayla’yı canlandıran Koreli minik oyuncu Kim Seol, gerçek 'Ayla' Kim Eunja ve yönetmen Can Ulkay da gösterime katıldı. 

Davetliler arasında Hollywood Foreign Press Association eski başkanı Aida Takla O'Reilly de bulunuyordu. O’Reilly, Ayla filmini ağlayarak izlediğini ve çok beğendiğini ifade etti.

Kore'de savaşmış bir Türk askerinin, küçük bir Koreli kız çocuğuyla yaşadığı dostluğu ve yıllar sonra yeniden buluşmalarının gerçek hikayesini anlatan Ayla, Türkiye’de 27 Ekim'de vizyona girecek. 

Bu arada, ünlü oyuncu Tuba Büyüküstün'ün de Uluslararası Asya Film Festivali'nin jürisinde yer alacağı açıklandı. Büyüküstün bu festivalde jüri üyeliği yapan ilk Türk olacak.