'Buğday' Japonya'da Görücüye Çıkıyor

25.10.2017 15:54

Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun üstlendiği Buğday filmi, Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin ana yarışmasında izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Türkiye'de 24 Kasım'da vizyona girecek olan film, dünya prömiyerini geçtiğimiz Ağustos ayında 23. Saraybosna Film Festivali'nde yapmış, daha sonra Adana, Köln, Londra ve Sao Paulo Film festivallerinde de seyirciyle buluşmuştu.

Asya kıtasının en önemli festivallerinden biri olan ve bu yıl 30.’su düzenlenen Tokyo Uluslararası Film Festivali, 25 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Filmin buradaki gösterimi 28 Ekim'de yapılacak.  

YumurtaSüt ve Bal üçlemesinin yönetmeni Kaplanoğlu, Buğday'ın başrollerinde Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur'a yer verdi. 

Yakın gelecekte geçen filmin hikayesinde kuraklık, açlık, mülteciler ve genetik değişiklikler konuları ele alınıyor. Yapımı 5 yıl süren İngilizce filmde, seyircilere parlak kariyerini ve bildiği her şeyi terk eden bir bilim insanı ile bir tohum genetiği uzmanının, girilmesi yasak 'ölü topraklarda' ne ektikleri sorusu yöneltiliyor.